Czego nie może zabraknąć w weselnym menu?
Po intensywnych emocjach i szampańskiej zabawie goście weselni z przyjemnością sięgają po przygotowane na stołach dania. Jak zadbać o to, by menu było pyszne, a zarazem odpowiednie dla wszystkich zebranych? I komu powierzyć to zadanie? Temat ten omawiamy w naszym artykule.
Jak skomponować doskonałe menu weselne?
Menu weselne powinno być skomponowane tak, by trafiać w gusta wszystkich gości – także tych, którzy nie jedzą mięsa lub produktów pochodzących od zwierząt. Kluczem do sukcesu jest połączenie tradycji, czyli typowych, polskich dań i nowoczesności, rozumianej jako lekkość i korzystanie ze świeżych, często nietypowych dla polskiej kuchni składników.
Menu weselne składa się z obiadu głównego, zawsze dwudaniowego, a także z dodatkowych posiłków występujących w formie ciepłej i zimnej. Popularnością cieszą się też ciasta, które mają długą tradycję na polskich weselach.
Pyszne dania na wesele – co wybrać?
Jeśli chcesz stworzyć pyszne menu weselne, które na długo zapadnie w pamięć gości, zachęcamy Cię do skorzystania z naszej oferty. Jako firma z wieloletnim doświadczeniem, wiemy, jak zorganizować przyjęcie tak, by było niezapomnianym wydarzeniem. Korzystając z naszych usług, zyskasz indywidualnie skomponowane menu, czyli smaczne, przygotowane z pasją potrawy w atrakcyjnej cenie.
Zupy, które oferujemy to m.in. rosół, a także zupy krem: z pieczarek, z porów, z białych warzyw, z pomidorów. Drugie danie to m.in. kotlet schabowy, schab ze śliwką w sosie pieczeniowym, zrazy schabowe lub z karkówki, roladki schabowe lub drobiowe, udko pieczone z kurczaka, a do tego ziemniaczki na różne sposoby (purée, pieczone, kluski śląskie) i pyszne surówki. Oferujemy także zimne zakąski, dania z ryb, zakąski z jajem, sałatki, dodatkowe dania na gorąco, a także tradycyjną kawę i herbatę.